UNNTAK

UNNTAK

*Bilder fra tidligere i februar*

 Jeg kan vel trygt si at jeg ikke har som vane for å skrive så mye om livet på utsiden av mote, skjønnhet og gjenbruk. Men denne gangen får jeg vel gjøre et unntak.

At vi står midt i en svært alvorlig situasjon kan vi alle være enig om, noe vår statsminister og samtlige fagpersoner har underbygget i klartekst. Dette er imidlertid en situasjon vi ikke har erfaring med og det må være rom for å gjøre noen feilvurderinger underveis, for det blir sikkert en del av dem. Både fra folk flest og fra myndighetene. For man blir ikke erfaren før man får erfaring som min far ville sagt, og man må krype før man kan gå som Lars Vaular ville sagt.

Men selv om det er rom for feilmarginer så mener jeg derimot at det ikke er rom for å ignorere de råd som er gitt av myndighetene. Til det er vi for opplyst til. Med ett tasteklikk har vi tilgang på all verdens nyheter og vi har med tiden lært å bli kildekritisk (#fakenews). Grunnlaget for å ta gode beslutninger som gagner både oss selv og alle andre rundt er altså allerede tilstede – og umulig å argumentere seg bort fra.

Det er tiden for å bruke sunn fornuft. Det er ikke tiden for playdates, bursdagsbesøk eller fester. Har vi anledning bør vi tilbringe mesteparten av tiden hjemme. Holde avstand om vi går ut. Sprite. Vaske. Hele verden er i ferd med å stenge ned og da bør vi gjøre det samme.

Vi er enormt privilegert i dette landet og vi må ikke ta det for gitt. For øyeblikket jobber folk på spreng for å fikse situasjonen slik den er nå og for å forberede landet på et worst case som vi håper ikke kommer. Som enkeltperson kan vi derfor ikke ta egne beslutninger som går på tross av de anbefalinger som gis. Vi må ha tro på de folkevalgte og på helsevesenet. Vi må gi dem en sjanse til å gjøre jobben sin.

Jeg håper alle kan sette seg selv i en samfunnskontekst. For det er det vi trenger akkurat nå. At du som enkeltperson ser at dine handlinger ikke bare påvirker deg selv og dine nærmeste, men at de favner langt utover kommunegrenser.

Samlet er vi sterkest og jeg blir utrolig stolt når jeg hører andre tar grep. For det betyr at de også bryr seg om meg og min familie – selv om de ikke vet hvem jeg er.

Så takk til alle som tar dette seriøst, tar sine forhåndsregler og som jobber døgnet rundt for å ordne opp. For denne situasjonen vil snu seg – om vi bare står samlet.

Og det gjør vi så klart.

 

Ta vare på deg selv og andre!

<3

 

 

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *