LIVET

LIVET

Noen ganger slår livet deg litt i ansiktet, sånn rett uten at du helt var forberedt. Enten det er et brudd, krangel med en venn, familiære forhold som plutselig blir vanskelig.. Livet ditt stopper litt opp mens alle andre sitt liv går videre sånn helt uten videre, noe som kan være utrolig vanskelig. For det du egentlig trenger er at resten av verden også stopper opp slik at du kan få tid til å fikse problemene og følelsene før alt begynner igjen. Før skole begynner, jobb, sosiale sammenkomster. Det lille pusterommet før du trykker play igjen. Desverre har vi ikke en slik knapp å trykke på, I wish, men det fins flere måte å koble ut på og likevel være en del av det som skjer.

I løpet av mine (korte) 32 år har jeg så klart gått på et par smeller, så når livet setter ting litt på prøve i ny og ne prøver jeg alltid å trekke frem mine egne gode råd som jeg har opparbeidet meg gjennom årene til å hjelpe meg gjennom disse tidene, og kanskje kan de funke for deg og. So, here it goes.

No. 1 Det er bare du som kjenner deg selv best. Husk det. Du vet nok egentlig best hva som funker for deg. Ta det på alvor.

No. 2 Ta tid for deg selv og si nei til avtaler du egentlig ikke har lyst å være med på. Når du ikke har det bra hjelper det ikke bruke energi på andre. Energien skal du bruke på deg selv.

No 3 Ikke drikk (evt mindre mengder) alkohol. You know why….

No 4. Kutt ut koffein – og dette er faktisk utrolig viktig fordi koffein kan gjøre deg blant annet nervøs, gi deg søvnproblemer som igjen gjør deg mer angstpreget. Et tips er å skifte til koffeinfri kaffe eller te – så får du fortsatt holde den vante kaffekoppen i hånden.

No. 5. Kom deg ut på tur! Klarer hodet.

No. 6. Snakk om følelsene dine og hent råd hos de du stoler på, ikke fra alle og enhver.

No 7. Ta tid til gode venner og fortell dem akkurat hvordan de kan hjelpe. De fleste vil ikke trenge seg på andre som de ser ikke har det så bra, så jeg kan love deg at dine venner blir glad for en klar melding.

No. 8. «Ikke mariner deg i den egen medlidenhet» – sitat undertegnede… haha Denne har jeg sagt like mange ganger til meg selv som jeg har sagt til andre. Tøffe tider skal man ta på alvor, men en skal heller ikke gjøre det dårlige stedet til en trygg base som er godt å vende tilbake til hele tiden. Å endre adferd eller ta et oppgjør med egne følelser er tøft. Det skal være tøft. Men etter en har tatt kampen kjens det ofte så utrolig mye bedre.

No. 9 Aksepter at ting tar tid og ikke bli skuffet om livet ikke smiler helt en uke senere.

No 10 Alt ordner seg, det må det bare. Som ekte bergenser må jeg vel si at jeg ikke beliter meg på noe annet.

<3

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *