PÅSKENS REDNING

PÅSKENS REDNING

Påsken er rett rundt hjørnet og jeg kan nesten ikke vente. Hvert år drar vi på fjellet alle mann alle, på med ski, pulk, solbriller og en sekk stappet med kvikk lunsj og nøtter. Ekstra spesielt blir det i år når minsten har fått ski på beina for første gang, for skal hun henge med i off pisten om noen år (….) så er det vel bare hive seg rundt.

Men som alltid når man befinner seg på fjellet er det utrolig viktig å huske å beskytte huden, for er det et sted solen er ekstra sterk og vinden litt kaldere så er det jo nettopp der – og da er det faktisk ikke nok med bare solkrem. Huden har også behov for litt ekstra næring etter en lang dag ute i den friske luften. Faktisk tipset min far meg om denne lille redningen jeg nå skal skryte av (av alle mennesker for han eier vel knapt en krem i skapet sitt), men siden han er en fjellmann by heart så fant jeg ut at det kanskje ikke var så dumt – og glad var jeg for det for den har nå en fast plass i skapet mitt på hytten.

Merket på denne lille krokken er Norvis. Dette er en kuldesalve og til forskjell fra en kuldekrem inneholder denne ikke vann – som jeg har hørt gjerne kan fryse til på huden om vinteren som gjør at en lettere kan få frostskader på huden. Kuldekrem har jeg derfor styrt klar unna de siste årene og heller brukt en vanlig olje, inntil jeg kom over Norvis sin kuldesalve. Salven inneholder blant annet godbiter som mandelolje, bivoks og e-vitamin som tilfører huden masse fukt. Jeg har jo tidligere tipset om hjemmelagde ansiktsmasker og denne er egentlig ikke langt fra det – den beskytter huden mot kulde i tillegg til at den gir huden masser av næring! Det er virkelig vinn vinn!

Jeg pleier å ta på meg faktor 50 eller 30 under og kuldesalven øverst, og gjerne lar jeg begge lagene trekke inn i huden hver for seg før jeg går ut av døren, for kuldesalven kan oppleves litt klissete med en gang du tar den på – men etter den har trukket seg inn i huden er den bare helt fantastisk! Den er også drøy i bruk, så denne lille krukken har du en liten evighet! Jeg har sett at de selger den i ulike sportsforretninger men også i forskjellige butikker på nettet.

Da er det bare å gleeeeede seg til påsken!

<3

 

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *