MÅL: LEVE MER BÆREKRAFTIG

MÅL: LEVE MER BÆREKRAFTIG

Tiden er virkelig inne for å ta bedre vare på planeten vår. Vi bruker og kaster over en lav sko, noe som egentlig er veldig trist, og det er mye vi kan gjøre for å endre på dette.. Jeg har hvertfall et ønske om å leve mer bærekraftig, men jeg innser jeg må begynne i det små. Jeg må begynne å snu tankegangen min og gjøre de dårlige vanene mine om til gode vaner, rett og slett ved at det blir en automatikk i å gjøre de riktige valgene. Men som så mange andre synes jeg det er litt vanskelig å vite hvor jeg skal begynne, men det er vel bare å hive seg ut i det. Så her er mine 10 tips til å begynne i det små, om du vil leve mer bærekraftig.

1. Handlenett

Denne er så enkel at det nesten ikke finnes noen god unnskyldning for å ikke gjøre det. Mitt problemer at jeg glemmer det. Derfor har jeg kjøpt inn flere nett som jeg ligger i alle veskene mine, på det vis har jeg alltid ett i nærheten. Et annet tips er å gå til innkjøp av noen nett du synes er skikkelig fine og på Etsy florerer det av disse.

2. Egne flasker

Er det noe jeg faktisk har vært flink på så er det å kutte ned på bruk av vannflasker. Til jul fikk jeg en skikkelig fin Swell termosflaske av min mor og den har jeg alltid stående på jobben.

3. «Kjeks takk»

Denne er litt bra da, men kanskje litt mer sommerlig, men når du bestiller is så passer du også på å bestille kjeks og ikke beger. Det er jo uansett vinn vinn spør du meg.

4. Lag juice/smoothie selv

Når du trenger juice eller smoothie i heimen så lager du den selv. Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg hev meg på juice bølgen for et par år siden og ønsket meg en juice maskin til bursdagen av min kjære. Jeg brukte den vel en måned før den begynte å støve ned i boden.. Det ble bare for mye å vaske hver eneste gang.. MEN så kom jeg over en annen luring som også er i en helt annen prisklasse en den ville maskinen jeg ønsket meg sist, som det heller ikke er noe styr å rengjøre.

5. Kast tyggisen

Dette ble jeg litt (veldig) overrasket over å lese om, men visste du at tyggis er laget av plast?? Så når du tygger tyggis, så tygger du på plast? Jeg blir nesten dårlig av tanken. Denne blir derfor veldig enkel å forholde seg til…

6. Si nei til sugerør

For det trenger du jo egentlig ikke….

7. Piknik

Så jeg gleder meg til å grille ostepølser (og få brannsår i ganen….) når våren kommer for fult! Jeg skal lett gå til innkjøp av grillservise som jeg kan ta med meg overalt, så slipper jeg å kaste alt hver.eneste.gang.

8. Ta sykkelen fatt

I Bergen har de nå satt opp enda flere bysykkelstasjoner og jeg fikk et lite sjokk når jeg hørte det kun kostet 399 for et årsabonnement. Det er ikke noe annet enn helt fantastisk!

9. Kildesorter

Det er jo egentlig bare å sette i gang, idag 🙂

10. Kjøp brukt!

Dette er vel min favorittkategori.. Hvorfor skal egentlig alt være nytt? vi blir nedlesset med salg i alle retninger, men det fineste finner du gjerne på et loppis rett i nærheten. Et lurt tips er å finne ut hva du trenger denne våren til hjemmet ditt, det er så mye kjekkere å gå på loppis når du har et mål for øye. Jeg har for øvrig skrevet et innlegg om loppis som du finner her!

Har du noen gode tips?

<3

 

Follow: