GRATULERER MED DAGEN!

GRATULERER MED DAGEN!

Idag er dagen vi feirer oss selv, hvor vi feirer alle kvinner på denne jord. Det er en dag for ettertanke og en dag for å minne oss på at andre kvinner før oss har gjort en vanvittig god jobb. Det er også en dag vi må innse at det fortsatt er en lang vei å gå, men at den heldigvis blir litt kortere om vi står sammen. Vi kvinner bør heie på hverandre og snakke hverandre opp. Ikke minst bør vi applaudere andre kvinner som tør å sin si mening høyt. For vi er faktisk avhengig av de som tør å stå i stormen.

Etter jeg har blitt mor har jeg nok tenkt litt mer over kvinnedagen idag enn jeg har gjort andre år. Tenkt over hvor stolt jeg er av de kvinner før meg som har kjempet for sine rettigheter og de kvinner idag som tør å si meningen sin høyt. Ikke minst hvor viktig det er for meg å være et godt kvinnelig forbilde for min datter og hvor viktig jeg synes det er å videreføre gode verdier og en god dose kampånd.

Med årene skal jeg lære henne å si ifra om noen ikke behandler henne bra, for hun fortjener kun det beste.

At hun vil klare det hun vil. For som Pippi ville sagt «det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert».

Hun må lære seg å eie sin egen kropp og hun må stå opp for egne meninger og for andre.

Hun skal løpe som en jente. For jenter løper fort.

Hun skal ta sjanser og hun skal kunne feile, for det er det som gjør at vi lærer og blir bedre.

Ikke minst skal jeg lære henne å være stolt av å være en jente,

For det fører med seg en uendelig rekke av muligheter i livet.

Ha en nydelig dag idag ladies,

Heia dere!

Foto Stine K Nash

<3

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *