GRATULERER MED MORSDAGEN, ALL YOU MAMAS!

GRATULERER MED MORSDAGEN, ALL YOU MAMAS!

Dette er dagen vi hyller de fine mødrene på denne jord. De som alltid gjør mer for barna sine enn det de egentlig må. De som kanskje går rundt med dårlig samvittighet for at de ikke helt strekker til. Selv om de strekker til, hele tiden, alle dager i året. Vi hyller mødre som heier på sine barn, kysser på sine barn, tørker spy, tørker tårer, som gir gode råd og gode klemmer. Ikke minst de som er der, enten det er med barna i tankene konstant eller med sin tilstedeværelse. Uansett hvilken type mamma en er eller hvilken mor en har så er alle ulik, men alle deler de sin kjærlighet for sine barn.

Jeg visste selv ikke hva jeg gikk til når jeg ble mor. Jeg visste ikke hvordan jeg byttet bleie, hvor ofte et barn måtte mates, hvilke tegn de viste når de ble trøtt, hvor mye oppmerksomhet de skulle ha (tro meg denne listen er egentlig ganske lang)… Jeg husker jeg ringte en venninne noen uker etter fødsel, for uansett hva jeg gjorde ville ikke datteren min legge seg ned alene. Hun hylskrek store deler av dagen men roet seg (selvfølgelig) kun i armene våre. Jeg var overbevist om at noe var gale. For det kunne jo ikke være slik at jeg virkelig skulle bære så mye på henne? Hvordan skulle jeg få dusjet? Få i meg mat? Jeg fikk også vondt i rygg, arm og nakke. Det var så klart noe som ikke stemte. Hun bare lo. Og nå skjønner jeg hvorfor. Det bunner vel i at jeg ikke ante hvor mye det krevdes å være mor og har kanskje ikke visst hvor mye mine foreldre faktisk har lagt ned av tid og tålmodighet fra begynnelsen av. Den innsatsen tar vi vel fort litt for gitt når vi blir eldre. Jeg hadde hvertfall ikke tenkt at morsrollen skulle være så altoppslukende, med både tilstedeværelse og tankevirksomhet.

Så på denne dagen må jeg si takk til min mor, takk for tålmodighet, gode råd, klemmer, humor, vitser, vennskap, omsorg og trygghet. Ikke minst fordi du alltid stiller opp. Du er virkelig best! Og rocker det som nærmer seg en hockey på dette bildet fra 88 <3

og gratulerer med dagen ladies, dere fortjener all oppmerksomhet idag!!

<3

 

 

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *