IT`S A WRAP…

IT`S A WRAP…

Det er sjelden vi tenker over hvor mye avfall vi kaster fra oss hver dag, men er det en tid dette er ekstra tydelig så er det i juletiden. Vi kommer hjem fra butikker med plastposer som er overfylte av forseglinger og innpakningspapir – og alt dette må jo et sted. I løpet av julen kastes det så mye som 60 000 km med papir – så her er det mye å hente om du skal gjøre en liten innsats for miljøet denne julen. Det er heller ikke så vanskelig å gjøre noe med det, så her kommer månedens utfordring: Pakk alle gavene inn i gråpapir. Dette kan resirkuleres og du finner det overalt. For vanlig innpakningspapir har gjerne vært gjennom farging og annen spesialbehandling som gjør at det ikke er egnet til resirkulering og skal kastes med restavfallet.

Det trenger nødvendigvis ikke være så kjedelig heller, og det er vel her utfordringen kommer, det er bare kreativiteten som setter grenser. Ekstra pyntet blir det også når du hiver på et koselig kort på toppen. Her er noen eksempler:

Pynt det grå papiret med fine sløyfer eller blomster i julefarger

Photo by Nonki Azariah

Kjøper du og en venninne alltid en gave til hverandre? Hva med å kjøpe to esker som dere hvert år ligger gaven i?

Et annet tips er å sy sammen en pose av stoff med et stilig mønster som du ligger gavene i – perfekt for myke pakker..

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Har dere noen gode pakke tips?

<3

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *