HVA MED BRUKTE GAVER?

HVA MED BRUKTE GAVER?

I disse gjenbrukstider, og fordi det er noe som opptar meg i stor grad, vil jeg slå et slag for brukte gaver. Det er rart med det, men mange føler gjerne det er litt pinlig å gi bort en gave som har som har vært innom et annet hus først, uten at man har en særlig god forklaring på hvorfor. Men gaven behøver jo ikke være noe dårligere av den grunn, og kanskje den til og med er bedre enn noe nytt du kunne funnet!

Eksempler på dette kan være:

 

Photo by Alex Loup on Unsplash

 

Klær/smykker som du vet dine venninner ville likt som bare ligger å støver hjemme.
Her måtte jeg faktisk oppdatere innlegget. Fredag forrige uke hadde min fantastiske kollega lagt en liten boks på kontorpulten min. Hun hadde sin siste dag før ferie og ville gi meg en liten oppmerksomhet siden jeg snart skal slutte. Oppi den lille boksen lå det et helt nydelig smykke. Hun sa at hun ikke hadde brukt det på lenge men tenkte på meg hver gang hun så på det i det siste. Jeg smeltet selvfølgelig helt og begynte å gråte..

Barneklær som er lite brukt og uten skader.

Barneleker som dine egne barn er ferdig med, uten skader.
Særlig til barn bør være en lav terskel for å gi videre gaver som egne barn ikke lenger leker med. Det er jo det som er så nydelig med de aller minste, de tenker ikke over hvor mye leken kostet – så lenge den er gøy å leke med!

En gammel bok du vet din venninne ville elsket – og som du kan skrive en hilsen til inni. Pakk den inn med en rød sløyfe – så fint og så enkelt.

Kjøkkenredskaper du knapt har brukt men som er så god som ny. Her kan jeg gi et godt eksempel fra mitt eget kjøkken. For noen år tilbake hadde de fleste nordmenn kastet seg på juice trenden, og jeg skulle ikke være noe dårligere. Så mitt eneste bursdagsønske til min mann var en juicemaskin. Ikke bare hvilken som helst, men en dyr dings jeg hadde sett meg ut som hadde blitt best i test det samme året. Desverre gikk det med meg som de fleste andre jeg snakket med som hev på seg trenden; veldig, veldig dårlig. Ikke bare var det styrete handle inn så enormt store mengder frukt om gangen, det var dyrt, for å ikke snakke om de tyve delene jeg måtte vaske etter hver eneste gang (!) jeg juicet den minste ting. Juicemaskinen min stod derfor bare i boden og støvet seg ned, men jeg er sikker på at noen andre hadde fått glede av den som jeg kjente og som var glad i det sunne. Men også en som selvfølgelig hadde hatt en smule mer tålmodighet i kroppen enn det jeg noensinne kommer til å ha…..

 

Photo by Annie Spratt on Unsplash

 

Hva med å plante noen fine blomster i en blomsterpotte som bare ligger ubrukt hjemme, eller kjøpe noen fine blomster som du setter i en vase du ikke bruker lengre?

Vet du om noen venner som skal ut å reise et sted du har vært? Her hjemme har vi alltid forskjellige reisebøker liggende, som noen andre fint kunne fått veldig godt bruk for.

Kokebøker. Det er ikke slik at gode oppskrifter går ut på dato. Har du en kokebok liggende hjemme som du føler deg litt ferdig med kan du være sikker på at en matglad venninne vil bli veldig glad for denne!

Julepynt som du ikke bruker selv men som du vet en venninne ville likt.

Vinflasker som blir liggende hjemme. Greit, dette er aldri er problem hjemme hos oss – men det kan være noen opplever det..

 

 

 

 

 

Har du noen gode tips til brukte gaver??

<3

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *