Å STARTE EN TRADISJON…

Å STARTE EN TRADISJON…

Jeg har alltid vært over gjennomsnittet glad i jul. Det er en måned fylt med glede, kjærlighet, selskaper, god mat (og selvfølgelig mye stress, men det blir liksom aldri helt jul uten det uansett). Julemusikken klanger, andre folk stresser rundt meg og jeg er klar for å bli kraftig matlei innen 31 desember. For et liv. Det er nesten flaut å skrive faktisk. For midt oppi all gleden, julemusikken og stressede mennesker som løper fra Illum til Gina Tricot, så er det veldig mange som ikke synes julen er så kjekk. Kanskje de til og med gruer seg til den også. For det er en tid hvor kontrastene er store, ensomheten kan føles overveldende og kontoen kan være tom.

Dette er ikke en opplevelse jeg har av julen, men jeg unner ingen å ha den. Derfor er det så bra at julen ikke bare handler om gaver og priskonkurranse mellom matkjedene. Desember handler også om å se andre enn bare seg selv og den handler om å gi noe tilbake. Dette er noe jeg alltid har reflektert over hver gang desember nærmer seg. Særlig har dette vært noe jeg har tenkt litt ekstra på etter jeg fikk min skjønne datter inn i livet mitt. Det har blitt utrolig viktig for meg at hun får med seg alle sider av juletiden, gode holdninger og verdier mens oppkjøringen mot julaften nærmer seg. Selv om hun er for liten til å forstå noe som helst av julen, så tenker jeg likevel at det aldri er for tidlig å starte gode tradisjoner. Så jeg bestemte meg denne uken for at vi skulle gå på julegaveshopping, men ikke til henne – til andre barn.

 Jeg hadde nemlig leitet litt rundt på nettet etter hvilke muligheter jeg hadde for å gi litt tilbake, sammen med min datter. Det tok heldigvis ikke lang tid før jeg kom over Clarion hotel sine sider (Nordic Choice hotel – som du finner her), hvor de reklamerte for sin kampanje «ensomt juletre søker gaver». En kampanje som traff meg rett i hjertet. Hos alle hotellene deres kan man avlevere gaver som vil gå direkte til de som trenger en gave å åpne på julaften. Jeg kan nesten ikke tenke meg en bedre tradisjon, at jeg sammen med min lille mini kan kjøpe inn gaver som går til barn kanskje rundt samme alder som henne. Det er en fin ting å gjøre sammen, i tillegg gir det min datter et viktig perspektiv på julen.

Mellom 1-16 desember kan man levere gaver under treet som står i lobbyen på hotellet som er nærest deg, hvor gavene fra hvert hotel går til et spesifikt formål hotellet har valgt. Ikke nok med det, for hver gave som blir gitt vil hotellkjeden gi 10 kroner videre til UNICEF sitt prosjekt, Sweet Dreams, som bekjemper menneskehandel. Hvor fantastisk er ikke det?

Jeg er nok i seneste laget om å tipse om dette, men det var fordi jeg nettopp kom over denne kampanjen. Uansett oppfordrer jeg alle som vil til å ta en telefon til det hoteller som er nærmest dere, og høre om dere kan komme innom med noe i siste liten. Uansett er det en god tradisjon å ha i mente til neste jul.

På nettsiden til Nordic Choice Hotel står det følgene om hvordan du går frem:

1. Kjøp en gave og pakk den inn. Tenk på at gaven kan være noe et barn vil ha og ønsker seg, ikke bare noe du tror barnet behøver. 
2. Pakk inn gaven og skriv en lapp på med informasjon som beskriver hvilken alder eller hvilken interesse gaven kan passe til. For eksempel «God jul til deg som er 3-5 år gammel og liker å leke utendørs. Julehilsen fra Pia». 
3. Lever julegaven på hotellet som ligger nærmest deg.

Eksakte datoer for når du kan levere julegaver under juletrærne varierer fra hotell til hotell, men for å være sikker på at juletreet står pyntet og klart for akkurat din gave, kan du møte opp en gang mellom 1.-16. desember.

Så denne søndagen har vi tatt oss en tur innom Havnekontoret ved Bryggen, og jeg gleder meg over å ha startet en ny tradisjon. En viktig tradisjon.

<3

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *