7 tips til morsomme kalendere til barn som ikke koster skjorten

7 tips til morsomme kalendere til barn som ikke koster skjorten

Da jeg var liten var julekalender noe av det gøyeste jeg visste og jeg var en av de som krevde at min mor kjøpte kalender til meg opp til begynnelsen av tyveårene. Ja du hørte riktig (kanskje litt hysterisk..). Men disse kalenderne var verken superfancy eller dyre, de var morsomme og stappfull av hverdagsting jeg faktisk hadde bruk for – som sokker, leppomade, sjokolade (for det har man faktisk bruk for). Likevel elsket jeg de. Min datter er for liten til å få julekalender siden hun bare er 18 måneder. Jeg orker ikke tanken på at hun ut i januar skal stå i sengen sin hver morgen og rope «gave, gave» fordi hun ikke helt har skjønt konseptet med julen – eller det faktum at den på et tidspunkt opphører for året. Men den dagen hun blir stor nok vil jeg lage en kalender selv, en kalender som inneholder hverdagslige ting og aktiviteter vi kan gjøre sammen – og jeg håper hun vil ende opp med å like det like godt som jeg gjorde når var liten. For mitt utgangspunkt er at julekalendere ikke skal måtte koste skjorten, og egentlig kan den være helt gratis (og like gøy som en dyr en). Her er noen gode tips til årets morsomste kalender..

Gjøre en god ting – kalender. Eller rancom act of kindness som den er heter på engelsk. Denne er så skjønn og så utrolig viktig (kanskje derfor jeg satt den først). Er det en ting min datter skal få inn med teskje i årene fremover er at hun skal bry seg om andre, og med en slik kalender som henger oppe på veggen kan hver dag i desember være en dag hvor dine barn lærer seg å gjøre noe godt for andre. Det er helt gratis og det gir et godt utgangspunkt for å prate med barna dine om hvordan julen kan oppleves for andre som gjerne ikke har det så bra, eller hvorfor det er viktig å gjøre noe godt for andre også ellers i året. Det kan være å skrive et fint kort til noen de er glad i, donere klær til Uff, gjøre et ærend for noen andre, plukke boss i skogen (På Pinterest kan du finne så utrolig mange gode ideer)… Jeg gleder meg allerede til å ta denne i bruk! Jeg håper så mange andre av dere gjør det også. Et tips er å skrive hver handling på et kort og legge det i en konvolutt så kan du henge de opp langs en snor på veggen. Et aldri så lite DIY prosjekt! Martha Stewart har eksempelvis noen fine konvolutter du kan lage selv som du finner her!

Lese bok – Leie bøker på biblioteket som du pakker inn.

Rampenissen. Siden jeg ikke fikk barn før for et års tid siden har denne rett og slett gått meg litt forbi, men den er jo så utrolig morsom og jeg gleder meg allerede til min datter vil synes dette er kjekt. Som eksempelvis at melken er blitt til sjokolademelk, dodpapir i stuen, fottrykk i hvetemel i gangen, pakke inn klærne barna skal ha på seg, teipe fast barnas klær til veggen, legge votter i kjøpeskapet…

Byttelån leker, lån eller få – for de aller fleste barn behøver ikke en leke å være helt ny for at den ikke skal være like gøy å leke med, og i veldig mange familier har vi flere leker enn hva barna egentlig trenger – så hvorfor ikke byttelån leker i desember med en annen familie, eller forhør dere med andre om de har leker de ikke lengre bruker som dere kan få. Jeg synes vi her til lands har altfor lav terskel for å benytte oss av brukte ting i desember, men en brukt ting kan ha like stor verdi for et barn som et nytt. Det bør heller ikke føles flaut å spørre om en slik ting, for er det noe som gagner miljøet best så er det å benytte oss av de tingene vi allerede har. I min venninnegjeng har vi hvertfall en veldig en veldig lav terskel for å låne fra oss når andre får yngre barn eller rett og slett fordi vi ikke bruker det mer, og det er utrolig kjekt å se andre barn få glede av de tingene som bare ville støvet bort hjemme hos oss.

Ha filmkveld – Lei en DVD på biblioteket som du pakker inn.

Lage aktivitetskalender. Denne er helt genial og det er så mye kjekt man kan finne på – eks bake pepperkaker, gå på museum, male, lage juletrepynt eller julekort, spillkveld, pakke inn julegaver på en mest mulig kreativ måte.. Bare kreativiteten som setter stopper.

Lese en julebok. Jeg har kjøpt Snøsøsteren av Maja Lunde i år som jeg har tenkt å lese selv. Mest har jeg kjøpt den fordi jeg gleder meg til å lese den for min datter når hun blir stor nok. Boken handler om 11 år gamle Julian som har mistet storesøsteren sin. Han tenker derfor at julen er avlyst. Han møter etterhvert en jente som heter Hedvig som elsker julen, og han begynner å tro på julen igjen. Men det er noe Hedvig skjuler.. Boken er lagt opp slik at du kan lese et kapittel hver dag. Hvor koselig er ikke det? Boken har fått utrolig mange gode anmeldelser og oversatt til flere språk.

Har dere noen gode tips til kalendere som ikke koster skjorten? Eller som gjerne ikke koster noe i det hele tatt?

<3

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Follow:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *